comel sangat .

Saturday, 21 January 2012

perempuan murahan..

PEREMPUAN MURAHAN

ny lha gelaran untuk aku skrg..
siyesly aku buntu.. sanggup dea buat camtu..
sejahat jahat aku, aku ta pernah nak gelar dea pape...
kejamnya kau... kau buad aku, then kau camny??
good baby,, good..
sokay lhaa,, aku doakan hidup kau aman sentiasa...
aku tetap dgn keputusan aku.. 
tinggalkan kau dan takan lagi bersama kau...
family aku tak terima kau dahh...
kau ingat pepatah kerana mulut, badan binasa???
sebelum kau lumat kena dgn bapak aku,, better kau bla..
kau yang nak bla kan???
first kau yang nak,, then skunk kau cakap aku buad hal???
good baby,, good sangat..
kau penah janji nak ubah aku...
tapi ape yang kau buad??
mane janji kau???
then, kau nak cakap janji aku dulu,, aku ta tunai kan??
ape perangai kau???
then skrang kau nak cakap aku perempuan murahan???
ya Allah... 
kenape???
kenapa ny yang Allah bagi aku untuk aku tempuh hari2 aku???
aku sanggup buad ape untuk kau dulu...
sanggup buang kawan kawan aku demi kau..
tapi aku baru sedar yang aku perlukan kawan dalam hidup aku...
tapi kau bukan kawan,, kau lawan aku...
kau hadir dalam hidup aku bila senang..
tapi kau ta pernah nak hadir dalam hidup aku bila aku susah..
tape lha sayang...
memang ny dugaan untuk aku...
Allah lebih sayang aku...
ny ujian hidup aku...
aku sedar sume tuu...
tapi kau ta pernah sedar diri kau sape dalam dunia ny...
mulut kau semua keluar bende buruk,, camne rezeki nak masukk???
kau always salahkan orang...
salah sendiri kau ta pernah pk...
hidup lha di bumi yang nyata sayang....bukan dalam bayangan..
sujud atas tikar sejadah pun belum sempurna ,, nak gelar saya perempuan murahan??
sedar lha awak hidup di dunia yang dipinjamkan sahaja....
ya Allah ...
berilah petunjuk hidup untuk si dia dan kehidupan nyaa...
now,, kau hidup lha dengan dunia kau..
terpulang kau nak cakap aku ape...
jangan pernah lupa yang kau hidup atas bumi Allah...
terima kasih ya Allah..

9 comments:

mimieyloL said...

saba la sayags.. aq paham prasaan kaw. sungguh kejam dye!! aq benci sgt laki cm2! g mam la dye!! bodo!!! huh!!

dIdiEy QayRa sHanTeq said...
This comment has been removed by the author.
dIdiEy QayRa sHanTeq said...

thnx sayangs,, aku terseksa sangat sekarang,,
aku tana balik pada pengkid,, tapi dea yang pakse aku balik pada dunia aku dulu..
dea buad dunia aku mcam ny.. gelap mie,, gelap.. :'(

mimieyloL said...

saba la sygs.. jgn pk cm2. aq pham ape aq ase. jgnla pk yg dunie ko glap. banding ko nan aq nie. saba k sygs.. ='(
ko kne kuat k. cm dlu k. itot cre aq k. jgn lembik! smaget! =)

IntAn peRmaTa said...

thnx my baby.. aku ade kau je.. yang len cam hampehh ..
==' sangat down.. tapi thnx tau sayang.. :)

Beeby Lazora said...

lorh.... dear.. cmne bley jd cmni?? sokey dear.. kak chik still ad t sisi didey k.. :D

IntAn peRmaTa said...

sedih kot kakak.. tapi ntah lhaa...
serabut kott... siyes...
mcm ny sekali dea buad.. =='
n now,, ibu dea sekarang ny mcm salahkan didi..

Muhammad Syafiq Syazni said...

People change!
Life as we expected..
Saya kawan awak kan?

IntAn peRmaTa said...

kawan ramai lha memang..
tipu lha kalaw tade kawan